Τιμητικές Βραβεύσεις

Prix Galien Greece 2023

Στα Prix Galien Greece 2023, πέρα από το αμιγώς διαγωνιστικό μέρος, απονεμήθηκαν και 4 τιμητικά βραβεία:
Το Βραβείο «Διαπρεπής Έλληνας Ηγέτης της Παγκόσμιας Φαρμακοβιομηχανίας» απονεμήθηκε στον  Dr. George Scangos, former CEO Vir Biotechnology Inc.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή γι’ αυτό το βραβείο και σημαίνει πολλά για μένα αυτή η αναγνώριση, ιδιαίτερα εφόσον προέρχεται από την χώρα καταγωγής μου! Σήμερα βραβεύεται ουσιαστικά το έργο που έχει παραχθεί στον τομέα των επιστημών υγείας και της τεχνολογίας και είναι εντυπωσιακό το πόσοι Έλληνες και Ελληνοαμερικανοί εργάζονται πάνω στα συγκεκριμένα πεδία», ανέφερε παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα, ο Dr. George Scangos.

Την απονομή έκανε η  Α.Ε. Πρέσβης των ΗΠΑ, George James Tsunis και ο Dr Stelios Papadopoulos, Chairman της Biogen Inc.

 

Το βραβείο «Τιμώμενη Εταιρία Ψηφιακής Καινοτομίας» έλαβε η Pfizer Hellas για το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαι πολύ περήφανος γιατί αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία στην φαρμακευτική αγορά. Η Θεσσαλονίκη γίνεται ένα παγκόσμιο hub καινοτομίας και αυτό είναι κάτι που οφείλεται -εκτός από το δικό μας έργο- και στις δυνατότητες της Ελλάδας και στις συνεργασίες που κάνουμε με το οικοσύστημά της. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το βραβείο για το Κέντρο Καινοτομίας και για την Pfizer, αλλά είναι επίσης σημαντικό για τους συνεργάτες μας», δήλωσε ο Nico Gariboldi, επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας.

Την απονομή έκανε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης
Το Βραβείο  «Pharma For Society» απονεμήθηκε στην Servier Hellas για το πρόγραμμα MyComeback@Work

«Είμαι πολύ περήφανος που η Servier Hellas αναγνωρίζεται για πρώτη φορά από τα Prix Galien, για την πρωτοβουλία μας να βοηθάμε τον ασθενή να ενσωματωθεί και πάλι στην επαγγελματική του ζωή, μετά τη θεραπεία για τον καρκίνο. Ακόμα και αν πρόκειται για έναν μόνο ασθενή, που αποτελεί τον κόσμο όλο για τους δικούς του ανθρώπους, όταν αισθανόμαστε ότι είμαστε εμείς που καταφέραμε να κάνουμε την διαφορά γι’ αυτόν τον άνθρωπο, είναι κάτι συναρπαστικό», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Servier Hellas & Cyprus, Ziad Matta.

Την απονομή έκανε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης
Τιμητική Διάκριση ως «Τιμώμενη Εταιρία Φαρμακευτικής Καινοτομίας» έλαβε ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, με πρόεδρο και CEO την κ. Ιουλία Τσέτη, για την ανάπτυξη και τη συμβολή της στην ελληνική οικονομία.

«Σας ευχαριστώ θερμά για την σημερινή σημαντική μου βράβευση με το τιμητικό βραβείο των Prix Galien 2023, το οποίο με ενισχύει και με ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο, να συνεχίσω το δύσκολο έργο μας στον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη. Ένα έργο που στηρίζει όχι μόνο τη δημόσια υγεία και τον ασθενή, αλλά και την οικονομία και την κοινωνία, καθώς στο πεδίο αυτό, κατευθύνεται περισσότερο το χρέος μας», δήλωσε η πρόεδρος του ΟΦΕΤ, κ. Ιουλία Τσέτη και αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις του Ομίλου, την ανάπτυξη, τη φιλοσοφία του και την κοινωνική προσφορά του.

Την απονομή έκανε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

 

 

Prix Galien Greece 2021

Στα Prix Galien Greece 2021, έγιναν μεταξύ άλλων οι κάτωθι τιμητικές βραβεύσεις:

 

Το βραβείο του «Διαπρεπή Έλληνα Ηγέτη» της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας απονεμήθηκε από την Α.Ε. Πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt, στους σπουδαίους Έλληνες του απόδημου ελληνισμού, κ.κ. Stelios Papadopoulos και Michel Vounatsos, Chairman και CEO αντίστοιχα της Biogen Inc.

 

 

 

 

 

Επίσης, βραβεύτηκαν οι φαρμακευτικές εταιρίες Pfizer Hellas, AstraZeneca, Janssen, Pharmaserve-Lilly και Roche Hellas, που συνεισέφεραν στη δημόσια υγεία με την παραγωγή εμβολίου ή θεραπείας για την Covid-19. Τα βραβεία απένειμαν η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας

 

To νεοσύστατο βραβείο της «Τιμώμενης Εταιρίας» απονεμήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος, Γεώργιο Αμυρά, στην φαρμακευτική εταιρία Chiesi Hellas για την πιστοποίηση B Corp προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Alex Papadatos, Head of Global Value and Access, Chiesi SpA.

 

 

 

 

 

Prix Galien Greece 2019

Στα Prix Galien Greece 2019, απονεμήθηκαν μεταξύ άλλων και τρία τιμητικά βραβεία:

Το Βραβείο «Διαπρεπής Έλληνας Ηγέτης» της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας, επιδόθηκε στον Dr. Albert Bourla, CEO Pfizer Inc. καθώς με το σπουδαίο έργο και την ηγετική του φυσιογνωμία εξυψώνει και τη χώρα μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το βραβείο παρέδωσαν ηΠρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και  ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Geoffrey Pyatt

 

 

 

 

Ο Dr. Torsten Mau, Head of HP Supply & Global Quality, Boehringer-Ingelheim GmbH, επιβραβεύτηκε για την μεγάλη επένδυση παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων της Boehringer Ingelheim στην Ελλάδα, παραλαμβάνοντας το βραβείο «Significant Investment for the Production of Innovative Drugs in Greece». Το βραβείο παρέδωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος της Γερμανικής Πρεσβείας, κ. Michael Dorn

 

 

Τέλος,  τιμητική βράβευση έλαβε και ο κ. Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με τίτλο «Καινοτόμος Έρευνα στο πεδίο της Πολιτικής Υγείας», για την έρευνά του «Δημοκρατία στην Υγεία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επιβραβεύοντας τη σημασία της έρευνας για την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων. Το βραβείο παρέδωσε η κα Μανιώ Κορλέτη, μέλος της ΕΛΛ.Ο.Κ και για 25 χρόνια εθελόντρια σε συλλόγους καρκινοπαθών