Το Ανθρωπιστικό βραβείο Pro Bono Humanun έχει θεσπιστεί με στόχο να επιβραβεύσει μια σημαντική προσωπικότητα, μια επιστημονική ομάδα, ένα ακαδημαϊκό ινστιτούτο, ή μια μη κυβερνητική οργάνωση για τη σπουδαία επιστημονική και κοινωνική συνεισφορά της στο χώρο της υγείας. 

 

Prix Galien Greece 2021

Στα Prix Galien Greece 2021, το συγκεκριμένο βραβείο θα απονεμηθεί στην επιτροπή COVID-19 που διαχειρίζεται την πανδημία για την μεγάλη της προσφορά στην Ελληνική κοινωνία.Τιμής ένεκεν θα βραβευθούν και οι επικεφαλής ΜΕΘ, για τις άοκνες προσπάθειες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού όλων των νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωναϊό.

 

Το συγκεκριμένο βραβείο απονεμήθηκε φέτος από τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», για τη σημαντική συνεισφορά του στο χώρο της Υγείας. Με την παραλαβή του βραβείου, οι εκπρόσωποι του ΙΣΝ δήλωσαν: “Λαμβάνουμε το βραβείο αυτό μαζί ως ένδειξη της φιλοσοφίας που χαρακτηρίζει στο σύνολο τη διοίκηση, τους εργαζόμενους και, κατ’ επέκταση, το έργο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η οποία βασίζεται στη συνεργασία όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τα αποτελέσματα. Όλοι εμείς στο ΙΣΝ, μαζί με τους ανθρώπους που εργάζονται στους οργανισμούς που υποστηρίζουμε, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής όσο το δυνατόν περισσότερων συνανθρώπων μας. Αυτός είναι ο κοινός στόχος που μας ενώνει, σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιούμαστε, στον τομέα της υγείας, του πολιτισμού, της κοινωνικής πρόνοιας, του αθλητισμού και της παιδείας.”

 

Για το 2017, το συγκεκριμένο βραβείο απένειμε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος στην μεγάλη Ελληνίδα ευεργέτιδα κα Αλίκη Περρωτή, για τη σημαντική συνεισφορά της στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ιατρικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η κα Αλίκη Περρωτή στη μνήμη των γονιών της δώρισε ένα τεράστιο ποσό της περιουσίας της για την ανέγερση του «Κωνσταντοπούλειου» Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας και τον εξοπλισμό του με υπερσύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα, νέες πτέρυγες και χειρουργικά τμήματα, ενώ στο Κέντρο Καινοτόμου Ιατρικής στο John Hopkins της Βαλτιμόρης, ίδρυσε την έδρα «Αλίκη Περρωτή», η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη καινοτόμων μεθόδων στην περίθαλψη των ασθενών και στην ιατρική έρευνα. Τέλος, η κα Αλίκη Περρωτή ίδρυσε το κολλέγιο «Δημήτρη Περρωτή» στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, το πρώτο ιδιωτικό ίδρυμα ανώτερων γεωργικών σπουδών της περιοχής, το οποίο εφοδιάζει με γνώσεις και στόχους τα αυριανά ηγετικά στελέχη στον τομέα της γεωργίας, της γεωργικής βιομηχανίας και της βιομηχανίας τροφίμων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

“Δεν κάνω θαύματα, οπότε δεν περιμένω ανταπόδοση, ούτε εκρήξεις ευγνωμοσύνης. Μου αρκεί ένα απλό ευχαριστώ. Το κάθε έργο μου είναι μια απλή υποχρέωση ζωής”

 

Το ανθρωπιστικό βραβείο των Prix Galien Greece 2015, Pro Bono Humanum, απενημήθηκε  στον Δρ. ΑυξέντιοDSC_1470 Καλαγκό, Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης.

Ο κορυφαίος Έλληνας καρδιοχειρουργός παίδων, συνδυάζει δύο σπουδαία χαρακτηριστικά: την άρτια επιστημονική γνώση και την ανθρωπιά.

Από την μία, είναι κάτοχος της πατέντας «Kalangos Ring», ένα πρωτοποριακό «δαχτυλίδι», που τοποθετείται στην παιδική καρδιά για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας και χρησιμοποιείται παγκοσμίως. Επίσης, είναι ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (Coeurs pour tous) το οποίο έχει χειρουργήσει δωρεάν 13.000 άπορα παιδιά ανά τον κόσμο, με μοναδική ανταμοιβή του το χαμόγελο αυτών των παιδιών.

Δείτε σχετικό video στο ακόλουθο linkAfksendiyos Kalangos

 

prixgalien.gr-omlilies-10

Για το 2013, το συγκεκριμένο βραβείο αποφασίστηκε να απονεμηθεί στην κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, για τη σπουδαία συνεισφορά της στο χώρο της υγείας στη χώρα μας με την ίδρυση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων “ΕΛΠΙΔΑ”. Παραλαμβάνοντας το βραβείο η κα. Βαρδινογιάννη τόνισε ότι “ο καρκίνος νικιέται” καθώς και ότι “το χρέος μου ήταν πάντα η προσφορά στο συνάνθρωπο”.