Μέλη

Ο Νίκος Αυλώνας είναι Πρόεδρος και ιδρυτής του Κέντρου Αειφορίας (CSE), ενός εξειδικευμένου οργανισμού σε θέματα παροχής στρατηγικής Αειφόρου Ανάπτυξης και εκπαίδευσης με γραφεία σε Αθήνα, Σικάγο και Βρυξέλλες και δραστηριότητες σε περισσότερες από 25 χώρες στην Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία. Έχει πρόσφατα διακριθεί ως ένας από τους “Top 100 Thought Leaders in Trustworthy Business Behavior” από τον Οργανισμό Trust Across America. Εξειδικεύεται στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Αειφορία, Εταιρική Διακυβέρνηση, Επιχειρηματική Ηθική και έχει υποστηρίξει ως εξωτερικός σύμβουλος και συνεργάτης δεκάδες κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Μέση Ανατολή. Παράλληλα έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 5000 Executives στα παραπάνω θέματα. Είναι ένας από τους δημιουργούς και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (CRI) που αξιολογεί την Εταιρική Υπευθυνότητα μέσα από διεθνώς αναγνωρισμένα εργαλεία όπως ο δείκτης ΕΚΕ του μεγαλύτερου διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Business in the Community (BITC). Είναι μέλος του Advisory Board σημαντικών διεθνών οργανισμών στην Αμερική και Ευρώπη όπως ο SERF (Society for Environmental Responsible Facilities ) και GMIC (Green Meeting Industry Council). Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόγραμμα ΜΒΑ ενώ ήταν καθηγητής στο DePaul University στο Σικάγο σε θέματα βιώσιμης Ανάπτυξης. Έχει επίσης πραγματοποιήσει διαλέξεις σε σχετικά θέματα στο Ευρωπαικό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στο Sheffield Hallam University στην Μ. Βρετανία και στο Kellogg School of Management στο Σικάγο. Ηταν για πολλά χρόνια επιστημονικός συνεργάτης στο European Foundation for Quality Management (EFQM) που εδρεύει στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την εισαγωγή νέων καινοτομικών μεθόδων management όπως η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η Επιχειρηματική Αριστεία στις Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις. Είναι συγγραφέας τoυ βιβλίου “Practical Sustainability Strategies (Wiley 2014)” που έγινε Best Seller στο χώρο του και ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου “Μanagement Models for the Future” που κυκλοφόρησε διεθνώς το 2009. Τέλος έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων & ερευνών σε διεθνή και Ελληνικά περιοδικά, εφημερίδες με θεματολογία σχετικά με την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη & Διακυβέρνηση, Eπιχειρηματική Ηθική, την Επιχειρηματική Αριστεία & αφοσίωση των πελατών. Ο Nίκος Αυλώνας είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Δ.Π.Θ με μεταπτυχιακές σπουδές (Μ.Β.Α) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο του Louisville(U.S.).

Ελευθέριος Θηραίος MD. MSc in Public Health
Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, Δ/ντής ΕΣΥ-Κέντρο Υγείας Βάρης.
Μετεκπαιδευθείς στη Δημόσια Υγεία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας (Παν/μιο Αθηνών/King’s College/ETHICS).
Μέλος της Επιτροπής για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης, την ανάπτυξη και επεξεργασία των διαγνωστικών/θεραπευτικών πρωτοκόλλων και τη δημιουργία μητρώων ασθενών.
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Διακυβέρνησης Ηλεκτρονικής Υγείας (ΕΣΔΗΥ).
Μέλος της Ομάδας Εργασίας του ΚΕΣΥ για την Γενική Ιατρική και Γενικός Συντονιστής Εκπαίδευσης Ειδ/μένων Γενικής Ιατρικής Αττικής.
Επιστημονικός Συνεργάτης της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
Γενικός Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών. Μέλος (Υπεύθυνος Εκπαίδευσης) HL7 Hellas.
Μέλος Διεθνών/Ευρωπαϊκών Εταιρειών & Δικτύων (International Society of Pharmacoeconomics and Outcomes Research/ISPOR, European Review Group on Prevention and Health Promotion in Family Medicine/EUROPREV, European Academy of Teachers in General Practice/EURACT).

Kosmidis-100x100Ο Πάρις Α. Κοσμίδης, Παθολόγος – Ογκολόγος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 και είναι διευθυντής της Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. Πριν από την θέση αυτή είχε διατελέσει διευθυντής της Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (1981-985) και διευθυντής της Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ (1985-1997). Ο κ. Κοσμίδης είναι απόφοιτος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει ειδικευτεί στην Παθολογία, Αιματολογία και Ογκολογία στο Sinai Hospital in Detroit, Michigan, στο Wayne State University και Henry Ford Hospital Michigan, Η.Π.Α. (1973-1980). Είναι διπλωματούχος της Αμερικανικής Επιτροπής (American Board) Παθολογίας, Αιματολογίας και Παθολογίας – Ογκολογίας.  Είναι επίσης κάτοχος του πτυχίου Παθολογίας – Ογκολογίας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολόγων – Ογκολόγων. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος σε Ελληνικές Ογκολογικές Εταιρείες, όπως την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα, το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου, την Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Πεπτικού και κύριος ερευνητής σε πολλές μελέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι συγγραφέας σε πολλά βιβλία και άρθρα διεθνών ογκολογικών περιοδικών. Είναι μέλος στην συντακτική επιτροπή πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Ο κ. Κοσμίδης έχει βραβευθεί 2 φορές από την Ακαδημία Αθηνών. Ο κ. Κοσμίδης έχει τιμηθεί από πολλές ογκολογικές εταιρείες από όλο τον κόσμο και είναι επίτιμο μέλος του ESMO (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολόγων – Ογκολόγων) και του Ιταλικού Συλλόγου Παθολόγων – Ογκολόγων. Ο κ. Κοσμίδης ήταν ο πρόεδρος του 23ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Παθολόγων – Ογκολόγων στην Αθήνα το 1998, Εθνικός Εκπρόσωπος των Ελλήνων Ογκολόγων στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολόγων – Ογκολόγων, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολόγων – Ογκολόγων (2004-2006), πρόεδρος του Ιδρύματος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολόγων – Ογκολόγων και έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Colorado, Η.Π.Α. Επίσης, έχει διατελέσει πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Ογκολογίας του Υπουργείου Υγείας σε διάφορες χρονικές περιόδους καθώς επίσης και πρόεδρος των Επιστημονικών Επιτροπών των Νοσοκομείων «ΜΕΤΑΞΑ», «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» και «ΥΓΕΙΑ».

mpourantas-100x100Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διευθύνει μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων για το Μάνατζμεντ στην Ελλάδα και έχει συγγράψει 7 βιβλία, εκ των οποίων έχουν γίνει best seller τα παρακάτω: «Μάνατζμεντ», εκδόσεις ΜΠΕΝΟΣ (2002), «Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας», εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ (2005). To μυθιστόρημα «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη», (εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ) κέρδισε το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Επιπλέον, τα βιβλία του «Επί σκηνής χωρίς πρόβα» (εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ) «Το Γράμμα της Ελπίδας» (εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ), «Μιλώντας στα παιδιά μου για τη πραγματικά επιτυχημένη, επαγγελματική και προσωπική ζωή» (εκδόσεις Πατάκη), “Κραυγή Σιωπής», (ποιητική συλλογή, εκδόσεις Πατάκη), βρέθηκαν στις λίστες των Best Sellers για αρκετούς μήνες. Προσεχώς, εκδίδεται και το βιβλίο “Leadership meta-competencies”, Ashgate-Gower Publications. Επίσης έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές στις οποίες έχουν απονεμηθεί το πρώτο και το δεύτερο Ευρωπαϊκό βραβείο. Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για διεθνείς Οργανισμούς όπως Ε.Ε, ΟΟΣΑ και CIHEAM και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων οι: ΤΙΤΑΝ, Εurobank, Nestle, Coca Cola, Unilever, Diageo, Unilever, Vodafone, Cosmote, Barclays, Citibank, Bayer, Oracle, Rank Xerox, BAT, Schneider, SAP, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, ΑΤΕ, Εμπορική Τράπεζα, Εγνατία Τράπεζα, Μινέρβα, Carrefour, Pepsico, Marks & Spencer, Boehringer Ing., ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, Αλουμύλ, Α.Β. Βασιλόπουλος, Apivita, Βιβεχρώμ, Bosch, Alico, Interamerican, Landis & Gyr, Famar, Roche, Praktiker, DDB, Wind, Χατζόπουλος, Όλυμπος, Ιασώ, Υγεία, Lilly. Ο Δημήτρης Μπουραντάς εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάθε χρόνο δίνει περισσότερες από 100 ομιλίες, χωρίς αμοιβή σε όλη την Ελλάδα. Μεγάλος αριθμός συνεντεύξεών του έχει φιλοξενηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νew York Times, Γερμανική Ραδιοφωνία, Φιλανδική τηλεόραση κ.α.).

Η Αλεξία Σβώλου είναι δημοσιογράφος υγείας, αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Μωραίτη, με ακαδημαϊκές σπουδές στη Χημεία, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού Master in Science στην Βιοχημεία από το διάσημο βρετανικό Πανεπιστήμιο University College London. Εργάζεται εδώ και 20 χρόνια σαν δημοσιογράφος στο ιατρικό ρεπορτάζ, καλύπτοντας θέματα, υγείας πρόνοιας, παιδικής προστασίας και τα οικονομικά της υγείας σε εφημερίδες όπως ο «Ελεύθερος Τύπος» και η «Free Sunday», περιοδικά, free press έντυπα σαν τη Lifo και πολλά site. Επίσης είναι διευθύντρια σύνταξης στο free press περιοδικό Alive και στην ιατρική τηλεοπτική εκπομπή «Sugar free life», ενώ συμμετέχει και σε εθελοντικές δράσεις για την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό, ακολουθώντας στις αποστολές της «Ομάδας Αιγαίου».

img_4554_k-souliotis-12-2015-002Ο Κυριάκος Σουλιώτης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Κόρινθος) και Επισκέπτης Καθηγητής Πολιτικής και Οικονομικών της Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Σύμβουλος στη Διοίκηση του ΙΚΑ (2000-2001) και στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας (2002 -2004), Μέλος του ΔιοικητικούΣυμβουλίου του Α’ ΠΕΣΥΠ Αττικής (2002 -2004), Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (2002-2006), Διοικητικός Διευθυντής στο ΜΗΤΕΡΑ – Όμιλος ΥΓΕΙΑ (2006-2007) και Διευθύνων Σύμβουλος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στο Ταμείο Υγείας του Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας – ΤΥΠΕΤ (2007-2010). Από τον Μάιο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011 ήταν Πρόεδρος του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ενώ από τον Μάιο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Aπό τον Ιούνιο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2013 ήταν Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις Κλινικές Μελέτες και της Ειδικής Επιτροπής για τις Σπάνιες Παθήσεις.  Έχει διατελέσει ειδικός εμπειρογνώμονας του ΟΟΣΑ στην πολιτική για τον καρκίνο ενώ είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του PACT (The Patient Access Partnership on Equity of Access to Quality Healthcare – Brussels) και της Επιστημονικής Επιτροπής του OIS (Osservatorio Internazionale della Salute – Rome). Έχει ευρεία ερευνητική εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει την επιστημονική ευθύνη περισσότερων από 30 ερευνητικών προγραμμάτων. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται 23 βιβλία και περισσότερα από 180 άρθρα σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά με κριτές, στα πεδία της πολιτικής και της οικονομίας της υγείας, της οργάνωσης και διοίκησης των 2 υπηρεσιών υγείας, των ανισοτήτων στην υγεία, της ενδυνάμωσης των ασθενών κ.ά. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πάνω από 300 επιστημονικά συνέδρια και είναι μέλος συντακτικών επιτροπών και κριτής άρθρων σε πλήθος διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Η Αιμιλία Σταθάκου είναι δημοσιογράφος, διαπιστευμένη συντάκτρια του υπουργείου Υγείας από το 1991. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, κατεύθυνση Ψυχολογίας.
Kαλύπτει τα θέμα υγείας της εφημερίδας Realnews ,του ραδιοφωνικού σταθμού Realfm και της ιστοσελίδας Real.gr.
Είναι υπεύθυνη του γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από το 2010.
Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας καλύπτοντας τα θέματα υγείας, έχει διατελέσει διευθύντρια του Περιοδικού Check Up και παρουσιάστρια της εβδομαδιαίας εκπομπής Υγείας 360, στο Kontra Channel.

syrigosΟ καθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος αποφοίτησε από την Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης το 1982 και από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988. Εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία και στην Ογκολογία στην Α ́  Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Hammersmith, Royal Postgraduate Medical School στο Λονδίνο. Έλαβε το διδακτορικό δίπλωμά του με «Άριστα» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1995 και ακολούθως τους μεταδιδακτορικούς τίτλους Master of Philosophy και Philosophy Doctorate από το Imperial College of Science, Technology and Medicine, University of London, το 1998 και 2000 αντίστοιχα. Εργάστηκε ως επιμελητής της Ογκολογικής Κλινικής των Νοσοκομείων Hammersmith και St Bartholomew’s στο Λονδίνο. Το 2002 διορίστηκε ως επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Ογκολογικής Μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία». Από το 2006 είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής Θωρακικής Ογκολογίας (Visiting Professor of Thoracic Oncology), στο Yale School of Medicine, Yale University, με εκπαιδευτικά και ερευνητικά καθήκοντα και από το 2012 είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής Παθολογίας (Adjunct Professor of Medicine), στο Pittsburgh School of Medicine, USA. Πρόσφατα (2014) το Πανεπιστήμιο Αθηνών του ανέθεσε τη διεύθυνση της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του, στο Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία». Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος είναι μέλος σε πολυάριθμες διεθνείς επιστημονικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των American Society of Clinical Oncology (ASCO), American Association of Cancer Research (AACR) (κατόπιν προσκλήσεως), American College of Chest Physicians (ACCP), International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC), European Society of Medical Oncology (ESMO) και της European Respiratory Society (ERS). Είναι σύμβουλος συντακτικής επιτροπής επιστημονικών περιοδικών (Reviewer) 84 διεθνών ιατρικών περιοδικών και μέλος διαρκούς συντακτικής επιτροπής (Editorial Board) 18 διεθνών ιατρικών περιοδικών. Είναι συντάκτης 9 διεθνών ιατρικών τόμων και συγγραφέας σε πάνω από 360 διεθνείς δημοσιεύσεις με πάνω από 6000 βιβλιογραφικές αναφορές. Επιπλέον είναι μέλος της ΕSMO Translational Research Group καθώς και Member of the Board of Directors της διεθνούς επιστημονικής εταιρείας MASCC (Multidisciplinary Association of Supportive Care in Cancer).