Η κριτική επιτροπή των Prix Galien αποτελείται από διεθνούς φήμης διακεκριμένους επιστήμονες από το χώρο της ιατρικής, της γενετικής, της βιοτεχνολογίας, της φαρμακολογίας, της χημείας και της μοριακής βιολογίας. Στις ΗΠΑ την κριτική επιτροπή τιμούν με την παρουσία τους και επτά Νομπελίστες. Στη χώρα μας, μέλη της κριτικής επιτροπής αποτελούν οι παρακάτω σημαίνουσες προσωπικότητες:

Επίτιμος Πρόεδρος

Ο Δρ. Αριστείδης Α. Ν. Πατρινός έλαβε το πτυχίο του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Northwestern. Έπαιξε ιστορικό ρόλο στο ερευνητικό έργο χαρτογράφησης του ανθρώπινου γονιδιώματος, στην ίδρυση του Joint Genome Institute αλλά και το σχεδιασμό του Genomes to Life. Είναι αντιπρόεδρος Εταιρικών Υποθέσεων της Synthetic Genomics, Inc (SGI).

Έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Βιολογικής και Περιβαλλοντικής Έρευνας στο Τμήμα Επιστήμων του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Σήμερα είναι μέλος της επιτροπής οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων της αύξησης της παραγωγής βιοκαυσίμων της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, της ομάδας του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ για τον Υπολογιστή Exascale, της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης, της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Εταιρείας, της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, του Αμερικανικού Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών, αναπληρωτής διευθυντής Έρευνας στο Center for Urban Science and Progress Sharlene Weatherwax, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αναπληρωτής διευθυντής Βιολογικών και Περιβαλλοντικών Ερευνών στο Office of Science των Η.Π.Α. και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και τιμητικά διπλώματα, μεταξύ των οποίων τρία προεδρικά βραβεία και δύο χρυσά μετάλλια του Υπουργού Ενέργειας, ενώ έχει ανακηρυχτεί επίτιμος διδάκτωρ από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Πρόεδρος

Ο Γεώργιος Χρούσος είναι καθηγητής και διευθυντής της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει την Έδρα της UNESCO στην Εφηβική Ιατρική απο το 2010. Το 2011 είχε την Διακεκριμένη Έδρα Τζών Κλούγκε στην Τεχνολογία και Κοινωνία στην Βιβλιοθήκη του Κονγκρέσσου των ΗΠΑ. Έχει διατελέσει διευθυντής του τμήματος Παιδιατρικής και Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και της Ανθρώπινης Ανάπτυξης και καθηγητής της Παιδιατρικής, Φυσιολογίας και Βιοφυσικής του Πανεπιστημίου Georgetown, Washington, ΗΠΑ. Έχει συγγράψει πάνω από 850 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες και το έργο του έχει αναφερθεί σε πάνω από 117,000 δημοσιεύσεις. Είναι ένας από τους πιο υψηλά αναφερόμενους επιστήμονες στον κόσμο και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των ISI highly cited στην Κλινική Ιατρική και στην Βιολογία και Βιοχημεία. Ο κ. Χρούσος είναι διδάσκαλος (master) του Αμερικανικού Κολλεγίου Ιατρών και του Αμερικανικού Κολλεγίου Ενδοκρινολογίας και Εταίρος (fellow) του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών της Μεγάλης Βρετανίας. Μεταξύ άλλων, είναι επίτιμος διδάκτωρ των Πανεπιστημίων της Λιέγης, Ανκόνας και Πατρών και επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Warwick του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσσίας. Έχει λάβει πολυάριθμα διεθνή βραβεία και έχει τιμηθεί με το Αριστείο Μποδοσάκη και το υψηλότερο βραβείο της Ενδοκρινολογίας στον κόσμο το Fred Conrad Koch Award της Endocrine Society των ΗΠΑ. Είναι εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών (Academia Europaea).

Μέλη

Ο Στυλιανός Ε. Αντωναράκης είναι καθηγητής με έδρα Γενετικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και πρόεδρος του Ινστιτούτου Γενετικής και Γενομικής iGE3 της Γενεύης. Έχει σπουδάσει ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ανθρώπινη γενετική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου John Hopkins. Η ακαδημαϊκή προσφορά του τόσο στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins όσο και στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης εκτείνεται σε περισσότερα από 30 χρόνια και περιλαμβάνει την κατανόηση της μοριακής βάσης των μονογονιδιακών αλλά και των σύνθετων γενετικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των β-θαλασσαιμίας, αιμορροφιλίας, την τρισωμία 21, καθώς και τη λειτουργική ποικιλομορφία του ανθρώπινου γονιδιώματος. Έχει μεγάλο συγγραφικό έργο (πάνω από 620 δημοσιεύσεις), είναι συντάκτης της τελευταίας έκδοσης του κλασικού βιβλίου “Genetics in Medicine” και είναι ένας από τους πιο υψηλά αναφερόμενους επιστήμονες σύμφωνα με το Ινστιτούτο ISI (h-index 94). Έχει διατελέσει πρόεδρος της European Society of Human Genetics και έχει πρόσφατα εκλεχθεί ως ο επόμενος πρόεδρος του HUGO.

O Στάθης Γκόνος είναι πτυχιούχος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτωρ Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Γλασκώβης στη Βρετανία και Docent της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Orebro, Σουηδίας. Διετέλεσε ερευνητής στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Ludwig του Λονδίνου, ενώ από το 2002 είναι Διευθυντής Ερευνών στο ΙΒΦΧΒ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εστιάζουν στα γενετικά και περιβαλλοντικά αίτια της γήρανσης και της μακροβιότητας στον άνθρωπο και επιχορηγούνται κυρίως από ανταγωνιστικά έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανέδειξε τον κομβικό ρόλο του πρωτεασώματος κατά την γήρανση και ειδικότερα ότι η ενεργοποίηση του, είτε γενετικά είτε με την χρήση φυσικών ενεργοποιητών, αυξάνει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 120 ερευνητικές εργασίες σε διακεκριμένες διεθνείς επιστημονικές επιθεωρήσεις και είναι κάτοχος 2 παγκοσμίων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από τα οποία έχουν προκύψει και κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά καινοτόμα αντιγηραντικά προϊόντα βασιζόμενα στις ανωτέρω ανακαλύψεις. Έχει διατέλεσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της International Union of Biochemistry and Molecular Biology (IUBMB), μέλος της Advanced Course Committee της Federation of European Biochemical Societies (FEBS), “Εμπειρογνώμων” της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη “Μελέτη της ανάπτυξης του ανθρώπου και της διαδικασίας της γήρανσης” και Αναπληρωτής Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη “Γονιδιωματική και Βιοτεχνολογία για την Υγεία”. Είναι Αρχισυντάκτης (Editor-in-Chief) της επιθεώρησης “Mechanisms of Ageing & Development” και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των επιθεωρήσεων “Experimental Gerontology”, “Free Radicals Research”, “Redox Biology” και “IUBMB Life”.

Ο Αχιλλέας Γραβάνης είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Παν/μιου Κρήτης και Ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ. Διετέλεσε, μέλος της Επιτροπής Προγράμματος Βιοϊατρικής Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλος του Συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΔΙΠ) και Πρόεδρος του Τομεακού Επιστημονικού Συμβουλίου Βιοεπιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ). Είναι εκλεγμένο Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ). Συνεργαζόμενος Καθηγητής Έρευνας στο Κέντρο Ανάπτυξης Φαρμάκων Πανεπιστήμιο Northeastern (Βοστώνη). Συνιδρυτής της spinoff εταιρίας βιοτεχνολογίας Bionature και Επιστημονικός Συνεργάτης της εταιρίας βιοτεχνολογίας Emulate του Παν/μιου Harvard. Έχει δημοσιεύσει 135 ερευνητικές εργασίες στο Pubmed (h-index: 44).

Ο Νίκος Κ. Μοσχονάς είναι Kαθηγητής Ιατρικής Μοριακής Γενετικής και Γονιδιωματικής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Γενικής Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και συνεργαζόμενος Καθηγητής του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ). Έχει σπουδάσει μοριακή και αναπτυξιακή βιολογία και ιατρική μοριακή γενετική στα Πανεπιστήμια Πατρών και Αθηνών, στο Harvard U. USA, και το National Institute of Medical Research, MRC, UK. Έχει διατελέσει Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργαζόμενος ερευνητής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ. Η έρευνα του εστιάζεται σε θέματα ιατρικής μοριακής γενετικής και γονιδιωματικής με έμφαση στη ανάλυση της μοριακής βάσης και αρχιτεκτονικής των γενετικών νοσημάτων, τη λειτουργική γονιδιωματική και τη δικτυακή ιατρική. Η ερευνητική του ομάδα ήταν η μόνη ελληνική που συμμετείχε από την έναρξη μέχρι την ολοκλήρωση του (14 χρόνια), στο διεθνές Πρόγραμμα Ανάλυσης του Γονιδιώματος του Ανθρώπου (Human Genome Project). Έχει συντονίσει πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων, έχει δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά υψηλού κύρους, όπως το Nature και το Cell, και έχει δώσει πλήθος διαλέξεων ως προσκεκλημένος ομιλητής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός των Παν/μιων Κρήτης και Πατρών, έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα όλων των άλλων ελληνικών Πανεπιστημίων.  Είναι ο Επιστημονικός Επιμελητής της ελληνικής έκδοσης τριών διεθνούς εμβέλειας πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Από το 1991 και εντεύθεν έχει διατελέσει μέλος διαφόρων επιστημονικών επιτροπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για μια τετραετία διετέλεσε αν. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) και Εθνικός Εκπρόσωπος της Επιτροπής Προγράμματος  “Cooperation -Health” EU FP7 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Κλεομένης Μπάρλος είναι καθηγητής Οργανικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει αναπτύξει πρωτοποριακές μεθόδους σύνθεσης πεπτιδίων και πρωτεϊνών μέσω ειδικών πολυμερών με βάση την τριτυλορητίνη, θεωρούμενη παγκοσμίως ως ένα μεγάλο βήμα στη σύνθεση πεπτιδίων και πρωτεϊνών μεγάλου μεγέθους. Ειδικότερα η ρητίνη, γνωστή και ως «Barlos Resin», θεωρείται η σημαντικότερη εξέλιξη διεθνώς στον τομέα των ρητινών και χαρακτηρίστηκε ως σταθμός στην εξέλιξη της σύνθεσης φαρμάκων σε στερεά φάση και ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων. Ήδη η ρητίνη Μπάρλου χρησιμοποιείται για την παρασκευή πάνω από 2.000 νέων φαρμάκων. Το 1989 ίδρυσε την εταιρία CBL στην Πάτρα, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή υλικών με εφαρμογή στη σύνθεση πεπτιδίων και πρωτεϊνών.

Ο Αντρέας Παπαπετρόπουλος είναι Φαρμακοποιός. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στη Φαρμακολογία στο Medical College of Georgia, USA και στη συνέχεια εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Boyer Center for Molecular Medicine του Πανεπιστημίου Yale. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα υπηρέτησε αρχικά ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ως Καθηγητής στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών πριν επιστρέψει στο ΕΚΠΑ το 2013. Είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Η έρευνα του εστιάζεται στους μοριακούς μηχανισμούς δράσης φαρμάκων και βιοδραστικών ουσιών και στην προκλινική αξιολόγηση φαρμάκων. Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά υψηλού κύρους, όπως τα Nature, Science, Journal of Clinical Investigation κ.α.. Το συνολικό του δημοσιευμένο έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά υπερβαίνει τις 150 εργασίες με περισσότερες από 16.000 αναφορές και ο προσωπικός του H-index είναι 52. Έχει διατελέσει Adjunct και επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια της Ευρώπης (Maastricht University) και της Βορείου Αμερικής (McGill University, LSU, UTMB, UMDNJ). Είναι μέλος των συντακτικών επιτροπών σε περιοδικά της Βρετανικής και της Αμερικανικής Φαρμακολογικής Εταιρείας και της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας και κριτής σε περισσότερα από 60 διεθνή περιοδικά, και 22 ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς χρηματοδότησης στην Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Έχει εκλεγεί Fellow της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Βρετανικής Εταιρείας Φαρμακoλογίας, και Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Φαρμακολογίας (EPHAR).

Ο Δρ Ιωάννης Παπασωτηρίου, PhD, EuSpLM, είναι Διευθυντής Βιοχημικού Τμήματος, ΓΝ Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία». Σπούδασε Βιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στη Αναλυτική Οργανολογία-Ιατρική Χημεία στο Loughborough University of Technology, UK. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταδιδακτορικές σπουδές στο τομέα των «Συνθετικών Υποκαταστατών Αίματος και στη Πρωτεϊνική Χημεία) στα: ΙNSERM U779, Université Paris Sud, Hôpital de Bicêtre, Le Kremlin-Bicêtre, France, (Pathologie de la Polymerisation des Proteines, Substitut du Sang et Maladies Rares du Globule Rouge) and at Service de Biochimie et Génétique, ΙΝSERM U955, Université Paris-Est Créteil Val de Marne, Hôpital Henri Mondor, Creteil, France, (Les Affections Erythrocytaires Héréditaires). Είναι μέλος των Ελληνικών Επιστημονικών Ενώσεων-Εταιρειών: Ενωση Κλινικών Χημικών-Μοριακών Βιολόγων, Εταιρεία Κλινικής Χημείας-Κλινικής Βιοχημείας, Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία- (Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Αιμοσφαιρινοπαθειών και Ερυθροκυττάρου), Ινστιτούτου Βιολογίας και Ιατρικής του Στρες (Ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ). Παράλληλα είναι μέλος των: American Society of Hematology, American Association of Clinical Chemistry, International Federation of Clinical Chemistry (Pediatric TASK Force Officer), Club du Globule Rouge et du Fer/Societe Francaise d’Hematologie, και European Working Group for the Ηemoglobinopathies. Έχει βραβευτεί από την American Society of Clinical Chemistry (Chicago 2009, Los Angeles 2012, Chicago 2014, Philadelphia 2016, Chicago 2018), την American Society of Clinical Chemistry Pediatric and Maternal-Fetal Division award for excellence in research (Philadelphia 2016, Chicago 2018) καθώς και από την American Endocrine Society (Helmsley Charitable Trust Abstract Awards in Type 1 Diabetes, Boston 2016). Είναι συγγραφέας 250 άρθρων σε έγκυρα διεθνή περιοδικά (βλέπε Pubmed, Papassotiriou) , καθώς και άρθρα-ανασκοπήσεις σε βιβλία.

Ρούσσος Σ. Χαράλαμπος (1942 Θήρα, Ακαδημαϊκός 2011). Απόφοιτος Ιατρικής Πανεπιστήμιου Αθηνών, ειδικεύτηκε στην Παθολογία. Μετεκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στην Εντατική Θεραπεία, και Πνευμονολογία, στα Πανεπιστήμια Johns Hopkins, Boston, McGill και Παρισίων. Διατέλεσε Καθηγητής-Διευθυντής της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στο McGill και στον «Ευαγγελισμό».
Διδάκτωρ Πανεπιστημίων Αθηνών και McGill (PhD), Scholar και Scientist του Medical Research Council του Καναδά, Υφηγητής Παθολογίας, Professeur Associé του Πανεπιστημίου Μασσαλίας. Εταίρος του Royal College of Physicians του Καναδά. Τιμήθηκε με τα Βραβεία Jonathan Ballon της Καναδικής Καρδιολογικής Εταιρίας και Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας Ξανθόπουλου-Πνευματικού. Πρόεδρος του Ιδρύματος Πνευμονολογίας της Ευρώπης, και της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Εταιρείας, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας. Εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για θέματα σχετιζόμενα με το κάπνισμα. Έχει συγγράψει κεφάλαια σε διακεκριμένα διεθνή συγγράμματα Παθολογίας, Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας και Φυσιολογίας. Είναι επιστημονικός εκδότης (editor) του τρίτομου βιβλίου «The Thorax» και συγγραφέας άνω των πεντακοσίων πρωτότυπων εργασιών. Το επιστημονικό, του έργο επικεντρώνεται στην παθοφυσιολογία, την παθολογία και την κλινική αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων. Οι μελέτες του έχουν χαρακτηριστεί «θεμελιακές» (seminal).
Είναι Ιδρυτής και Διοικητής του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ, Πρόεδρος ή Μέλος Συμβουλίων Κοινωφελών Ιδρυμάτων.

Ο Ευάγγελος Τέρπος είναι Καθηγητής Αιματολογίας στη Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον είναι η βιολογία των πλασματοκυτταρικών δυσκρασιών και ιδιαίτερα η βιολογία της οστικής νόσου στο πολλαπλό μυέλωμα (ΠΜ). Σε περισσότερες από 400 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, ο κ. Τέρπος έχει περιγράψει το σημαντικό ρόλο του άξονα RANKL/RANK/οστεοπροτεγερίνης και των βιολογικών οδών CCL-3, Wnt και TGF-beta στην οστική νόσο του ΠΜ. Έχει μελετήσει την προγνωστική αξία των δεικτών του οστικού μεταβολισμού στην πρόοδο του μυελώματος και την επιβίωση των ασθενών και έχει αξιολογήσει την επίδραση των διφωσφονικών, της δενοσουμάβης, διάφορων αντιμυελωματικών φαρμάκων, καθώς και της αυτόλογης μεταμόσχευσης στο μεταβολισμό των οστών. Ο κ. Τέρπος ασχολείται επίσης με τον ρόλο της σύγχρονης απεικόνισης στο ΠΜ, της αγγειογένεσης στα πλασματοκυτταρικά νεοπλάσματα και της νεφρικής δυσλειτουργίας στο ΠΜ. Τέλος, μελετά τον οστικό μεταβολισμό και σε άλλα νοσήματα της αιματολογίας, όπως τα μεσογειακά σύνδρομα, η αιμορροφιλία και η ιστιοκυττάρωση. Στον τομέα της κλινικής έρευνας, συμμετέχει σε σημαντικές κλινικές δοκιμές με νέους παράγοντες για το ΠΜ. Ο κ. Τέρπος προεδρεύει από κοινού στην Ομάδα Μελέτης της Οστικής Νόσου του International Myeloma Working Group και στην Ομάδα Παραγωγής Κατευθυντήριων Οδηγιών του European Myeloma Network. Eίναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας από το 2015 και αντιπρόεδρος αυτής για το διάστημα 2016-2018. Ο κ. Τέρπος έχει δώσει διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια όπως αυτά των ASH, ASCO & EHA και σε International Myeloma Workshops. Είναι Βοηθός Εκδότης στο επίσημο περιοδικό της EHA, HemaSphere, και μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Haematologica.