2α Prix Galien Ρωσίας

Μόσχα, 23η Οκτωβρίου 2014

Την τελετή απονομής των 2ων Prix Galien Ρωσίας, τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι κ.κ. Sergei Tsyb, Υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Mikhail Murashko, Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Roszdravnadzor, Leonid Roshal, Πρόεδρος του Εθνικού Ιατρικού Επιμελητηρίου και Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής, Sergei Muraviev, Προϊστάμενος του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας και Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Frederic Mondoloni, Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής και Πρεσβευτής Σύμβουλος της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ρωσία.

Τα βραβεία Prix Galien Ρωσίας για το 2014 απονεμήθηκαν στους εξής:

Καλύτερο Βιοφαρμακευτικό προϊόν για την Έρευνα & Ανάπτυξη: στην εταιρία Generium σε συνεργασία με το Κρατικό Κέντρο Έρευνας και το Κέντρο Ελέγχου της Φυματίωσης (Υπουργείο Υγείας) για το βιοτεχνολογικό προϊόν τους Diaskintest® που χρησιμεύει για τον εντοπισμό φυματίωσης σε ενήλικες και παιδιά.

Καλύτερο προϊόν Ιατρικής Τεχνολογίας ‘Ερευνας και Ανάπτυξης: στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας Engelhardt της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών για το έργο τους σχετικά με την τεχνολογία biochips υδρογέλης στην ιατρική διάγνωση.

Καλύτερο Βιοτεχνολογικό προϊόν: Prevenar 13® της εταιράς Pfizer ως το μοναδικό συζευγμένο πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο που περιέχει τον ευρύτερο αριθμό κάλυψης έναντι αρκετών σημαντικών οροτύπων.

Καλύτερο Φαρμακευτικό προϊόν: Brilinta® (τικαγρελόρη) της AstraZeneca το οποίο, όταν συγχορηγείται με ακετυλοσαλικυλικό οξύ, ενδείκνυται για την πρόληψη των αθηροθρομβωτικών επεισοδίων σε ενήλικες ασθενείς με οξύ στεφανιαίο σύνδρομο.

Καλύτερη Ιατρική Τεχνολογία: COBAS® 4800 τεστ HPV της Roche Diagnostics. Το τεστ HPV είναι μια ποιοτική in vitro δοκιμασία για την ανίχνευση του HPV σε δείγματα ασθενών.

Τέλος, το βραβείο Pro Bono Humanum απενεμήθη στα Ιδρύματα Deti Bela και Ksenia Rappoport για την αξιέπαινη δράση τους στο να προσφέρουν ελπίδα και πρακτική φροντίδα στα παιδιά που πάσχουν από πομφολυγώδη επιδερμόλυση (ΕΒ), μια σπάνια επώδυνη γενετική δερματολογική ασθένεια που διαχωρίζει τις στιβάδες του δέρματος του σώματος από την εσωτερική του επιφάνεια, σχηματίζοντας φουσκάλες ως αποτέλεσμα επαφής ή ασήμαντου τραυματισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με: την κα. Crystelle Coury, prixgalien@focusreports.net, www.prixgalienrussia.com