13α Διεθνή Prix Galien & 45α Prix Galien Γαλλίας

Μονακό, 4η Δεκεμβρίου 2014

Το Μονακό φιλοξένησε τα 13α Διεθνή Prix Galien & τα 45α Prix Galien Γαλλίας υπό την αιγίδα των Α.Μ. Πρίγκιπα Αλβέρτου II, Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Francois HOLLANDE, κ. Michel ROGER, υπουργού Επικρατείας του πριγκιπάτου του Μονακό, κ. Stéphane VALERI, Συμβούλου Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας και κ. Hadelin de la Tour du PIN, Πρέσβη της Γαλλίας.

Στα 45α Prix Galien Γαλλίας, βραβεύθηκαν οι: H Δρ Catherine LLORENS-CORTES του Collège de France-Inserm, για το σημαντικό έργο της στην καρδιολογία, η προπρανολόλη/HEMANGIOL, (συνεργασία της εταιρίας Pierre Fabre DERMATOLOGIE με το Πανεπιστήμιο του Bordeaux και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Segalen-CHU de Bordeaux), canakitumab, το ILARIS της Novartis και το χολικό οξύ/ORPHACOL (συνεργασία της Laboratoire CTRS με το νοσοκομείο του Παρισίου).

Στα 13α Διεθνή Prix Galien, εκτός της κατηγορίας καλύτερου φαρμακευτικού προϊόντος προστέθηκαν δύο νέες κατηγορίες βράβευσης: των βραβείων καλύτερης ερευνητικής ομάδας και καλύτερου ιατρικού εξοπλισμού.

Στην κατηγορία της καλύτερης ερευνητικής ομάδας, το βραβείο απονεμήθηκε στον καθηγητή Thomas BAUMERT, από μονάδα Inserm UMR 1110 του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, κυρίως για τη συνεχή αλληλεπίδραση μεταξύ της βασικής, μεταγραφικής και κλινικής έρευνας. Αυτή η δυναμική του δικτύου επέτρεψε τα βασικά ευρήματα της έρευνας να μεταφραστούν σε άμεσες κλινικές εφαρμογές προς όφελος του ασθενούς.

Στην κατηγορία καλύτερου ιατρικού εξοπλισμού, το βραβείο απονεμήθηκε απονέμεται στην πολωνική εταιρεία, World of Hearing Center (National Network of Teleaudiology, Institute of Physiology and Pathology of Hearing) για τα εμφυτεύματα ακοής του.

Το βραβείο στην κατηγορία καλύτερου προϊόντος για σπάνια πάθηση, έλαβε το ivacaftor, Kalydeco ™, της εταιρίας Vertex Pharmaceuticals.

Τέλος, στην κατηγορία καλύτερου φαρμακευτικού προϊόντος, νικητές ήταν από κοινού το boceprevir (VICTRELIS®) της MSD και η τελαπρεβίρη (INCIVO®) της Janssen.