Επιλογή του πρώην Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Jimmy Carter, για το βραβείο Pro Bono Humanum – Prix Galien USA 2017

To Carter Center βραβεύεται για την πρωτοκαθεδρία στη μάχη έναντι έξι κοινών, προλήψιμων ασθενειών σε χώρες μειωμένων πόρων.

Το Carter Center το οποίο ιδρύθηκε το 1982 από τον πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ.Carter και την πρώην Πρώτη Κυρία Rosalynn Carter, επιδιώκει να αποτρέψει και να επιλύσει συγκρούσεις, να ενισχύσει την ελευθερία και τη δημοκρατία και να βελτιώσει την υγεία παγκοσμίως. Μέρος της αποστολής του οργανισμού είναι να δημιουργήσει έναν υγιέστερο κόσμο μέσω της εξάλειψης έξι βασικών ασθενειών που μπορούν να αποφευχθούν: Δρακουνκουλίαση, ογκοκερκίαση, τράχωμα, σχιστοσωμίαση, λεμφική φιλαρίαση και ελονοσία Hispanolia.

Μόλις πριν από ένα χρόνο, το Carter Center έφθασε σε ένα σημαντικό ορόσημο με την παράδοση 500 εκατομμυρίων δόσεων φαρμάκων από δωρεές με στόχο τις τροπικές ασθένειες σε 14 χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Το Carter Center διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην εξάλειψη της Ογκοκερκίασης, μιας παρασιτικής μόλυνσης, σε τέσσερις από τις έξι χώρες της Λατινικής Αμερικής όπου ήταν ενδημική (Κολομβία, Εκουαδόρ, Μεξικό και Γουατεμάλα) και σταμάτησε τη μετάδοση της νόσου σε διάφορες τοποθεσίες στην Αφρική, όπου υπάρχουν πάνω από το 99% των παγκόσμιων υποθέσεων.
* Φωτογραφία: Carter Center / Emily STAUB