Μέλη

img_4554_k-souliotis-12-2015-002Ο Κυριάκος Σουλιώτης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Κόρινθος) και Επισκέπτης Καθηγητής Πολιτικής και Οικονομικών της Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Σύμβουλος στη Διοίκηση του ΙΚΑ (2000-2001)
και στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας (2002 -2004), Μέλος του Διοικητικού
Συμβουλίου του Α’ ΠΕΣΥΠ Αττικής (2002 -2004), Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (2002-2006), Διοικητικός Διευθυντής στο ΜΗΤΕΡΑ – Όμιλος ΥΓΕΙΑ (2006-2007) και Διευθύνων Σύμβουλος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στο Ταμείο Υγείας του Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας – ΤΥΠΕΤ (2007-2010).

Από τον Μάιο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011 ήταν Πρόεδρος του
Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ενώ από τον Μάιο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Aπό τον Ιούνιο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2013 ήταν Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις Κλινικές Μελέτες και της Ειδικής Επιτροπής για τις Σπάνιες Παθήσεις.  Έχει διατελέσει ειδικός εμπειρογνώμονας του ΟΟΣΑ στην πολιτική για τον καρκίνο ενώ είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του PACT (The Patient Access Partnership on Equity of Access to Quality Healthcare – Brussels) και της Επιστημονικής Επιτροπής του OIS (Osservatorio Internazionale della Salute – Rome).
Έχει ευρεία ερευνητική εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει την
επιστημονική ευθύνη περισσότερων από 30 ερευνητικών προγραμμάτων. Στο
συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται 23 βιβλία και περισσότερα από 180 άρθρα σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά με κριτές, στα πεδία της πολιτικής και της οικονομίας της υγείας, της οργάνωσης και διοίκησης των 2 υπηρεσιών υγείας, των ανισοτήτων στην υγεία, της ενδυνάμωσης των ασθενών κ.ά.
Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πάνω από 300 επιστημονικά συνέδρια και είναι μέλος συντακτικών επιτροπών και κριτής άρθρων σε πλήθος διεθνών
επιστημονικών περιοδικών.

Vardas-100x100Ο Πάνος Ε. Βάρδας γεννήθηκε στα Κύθηρα. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μετεκπαιδεύτηκε στην Εσωτερική Παθολογία και Καρδιολογία στην Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίσης διδάκτορας (Ph.D) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Charing Cross/Westminster Medical School).

Εργάστηκε και μετεκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο Westminster στο Λονδίνο (1985-1989) εστιάζοντας κυρίως στην Κλινική Ηλεκτροφυσιολογία και στις συσκευές ρυθμού.

Το έτος 1988, ορκίστηκε επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου εξελιχτηκά ολοκλήρωσε την ανέλιξή του στην Ακαδημαϊκή Ιεραρχία, εκλεγόμενος καθηγητής Καρδιολογίας το έτος 1997 και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης το έτος 2003. Από το έτος 1990 και έπειτα διευθύνει την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης.

Η Ακαδημαϊκή και διοικητική διαδρομή του περιλαμβάνει σημαντικές θέσεις, όπως αυτή του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (2003-2007), του Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (1999-2001), του εκδότη της Ελληνικής Καρδιολογικής Επιθεώρησης (2001- ) και του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαγγειακής Έρευνας (2001- ).

Επιπρόσθετα, έχει υπάρξει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρρυθμιών (2010-2011) και Πρόεδρος της κορυφαίας Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, όπου εκπροσωπείται το σύνολο των Ευρωπαίων Ειδικών της Καρδιοαγγειακής Ιατρικής (ESC).

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, με 457 επίσημες δημοσιεύσεις, συγγραφή βιβλίων και επιμέλεια γνωστών εκδόσεων. Το έτος 2008 έλαβε το διεθνές βραβείο ανθρωπισμού, σε ειδική τελετή στην Banja Luka (Βοσνία Ερζεγοβίνη).

Τα τελευταία χρόνια, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία, δραστηριοποιείται σε σημαντικές διεθνείς πρωτοβουλίες, με κύριο αντικείμενο την μελέτη των πολιτικών υγείας στις 56 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, τις διαφορές στην προσβασιμότητα των ασθενών σε τρέχουσες και καινοτόμες θεραπείες και στην βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας.

Agis-Tsouros-100x100Άγις Δ. Τσουρός, M.D., Ph.D., FFPH, Διεθνής Σύμβουλος Πολιτικής Υγείας,  τ. διευθυντής Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την Υγεία και την Ευημερία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) Γραφείο Ευρώπης, Επισκέπτης και Επίτιμος Καθηγητής Imperial College London και Durham University.

Ο κ. Τσουρός είναι διεθνής εμπειρογνώμων στο τομέα πολιτικής και στρατηγικών υγείας με μεγάλη αναγνώριση και τεράστια εμπειρία. Είχε τον ηγετικό ρόλο στην δημιουργία τις Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Στρατηγικής για την Υγειά – Health 2020. Επίσης ανέπτυξε το κίνημα Υγειών Πόλεων και εισήγαγε στον ΠΟΥ την εφαρμογή των κοινωνικών παραγόντων για την υγεία.
Από τότε που εντάχθηκε στον ΠΟΥ είχε την ευθύνη για διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών και αστικών πολιτικών για την υγεία, την προαγωγή υγείας, τα μη-μεταδιδόμενα νοσήματα και τους παράγοντες κινδύνου, την υγεία ευπαθών πληθυσμών και μεταναστών, τα συστήματα δημόσιας υγείας, την περιβαλλοντική υγεία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανισότητες. Πολλά βιβλία του έχουν γίνει παγκόσμια best-sellers του ΠΟΥ.

Την περίοδο 2004-2006 αποσπάστηκε στο ελληνικό Υπουργείο Υγείας και ανέλαβε τη θέση του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας. Έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ετοιμότητα για τη δημόσια υγεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.
Σήμερα είναι ενεργό μέλος του Institute for Global Health Innovation, Imperial College και συνεργάζεται με χώρες παγκόσμια.

Kosmidis-100x100Ο Πάρις Α. Κοσμίδης, Παθολόγος – Ογκολόγος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 και είναι διευθυντής της Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. Πριν από την θέση αυτή είχε διατελέσει διευθυντής της Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (1981-985) και διευθυντής της Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ (1985-1997). Ο κ. Κοσμίδης είναι απόφοιτος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει ειδικευτεί στην Παθολογία, Αιματολογία και Ογκολογία στο Sinai Hospital in Detroit, Michigan, στο Wayne State University και Henry Ford Hospital Michigan, Η.Π.Α. (1973-1980). Είναι διπλωματούχος της Αμερικανικής Επιτροπής (American Board) Παθολογίας, Αιματολογίας και Παθολογίας – Ογκολογίας.  Είναι επίσης κάτοχος του πτυχίου Παθολογίας – Ογκολογίας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολόγων – Ογκολόγων.

Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος σε Ελληνικές Ογκολογικές Εταιρείες, όπως την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα, το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου, την Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Πεπτικού και κύριος ερευνητής σε πολλές μελέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι συγγραφέας σε πολλά βιβλία και άρθρα διεθνών ογκολογικών περιοδικών. Είναι μέλος στην συντακτική επιτροπή πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Ο κ. Κοσμίδης έχει βραβευθεί 2 φορές από την Ακαδημία Αθηνών. Ο κ. Κοσμίδης έχει τιμηθεί από πολλές ογκολογικές εταιρείες από όλο τον κόσμο και είναι επίτιμο μέλος του ESMO (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολόγων – Ογκολόγων) και του Ιταλικού Συλλόγου Παθολόγων – Ογκολόγων.

Ο κ. Κοσμίδης ήταν ο πρόεδρος του 23ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Παθολόγων – Ογκολόγων στην Αθήνα το 1998, Εθνικός Εκπρόσωπος των Ελλήνων Ογκολόγων στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολόγων – Ογκολόγων, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολόγων – Ογκολόγων (2004-2006), πρόεδρος του Ιδρύματος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολόγων – Ογκολόγων και έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Colorado, Η.Π.Α.

Επίσης, έχει διατελέσει πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Ογκολογίας του Υπουργείου Υγείας σε διάφορες χρονικές περιόδους καθώς επίσης και πρόεδρος των Επιστημονικών Επιτροπών των Νοσοκομείων «ΜΕΤΑΞΑ», «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» και «ΥΓΕΙΑ».

mpourantas-100x100Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διευθύνει μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων για το Μάνατζμεντ στην Ελλάδα και έχει συγγράψει 7 βιβλία, εκ των οποίων έχουν γίνει best seller τα παρακάτω: «Μάνατζμεντ», εκδόσεις ΜΠΕΝΟΣ (2002), «Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας», εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ (2005). To μυθιστόρημα «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη», (εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ) κέρδισε το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Επιπλέον, τα βιβλία του «Επί σκηνής χωρίς πρόβα» (εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ) «Το Γράμμα της Ελπίδας» (εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ), «Μιλώντας στα παιδιά μου για τη πραγματικά επιτυχημένη, επαγγελματική και προσωπική ζωή» (εκδόσεις Πατάκη), “Κραυγή Σιωπής», (ποιητική συλλογή, εκδόσεις Πατάκη), βρέθηκαν στις λίστες των Best Sellers για αρκετούς μήνες. Προσεχώς, εκδίδεται και το βιβλίο “Leadership meta-competencies”, Ashgate-Gower Publications. Επίσης έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές στις οποίες έχουν απονεμηθεί το πρώτο και το δεύτερο Ευρωπαϊκό βραβείο.

Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για διεθνείς Οργανισμούς όπως Ε.Ε, ΟΟΣΑ και CIHEAM και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων οι: ΤΙΤΑΝ, Εurobank, Nestle, Coca Cola, Unilever, Diageo, Unilever, Vodafone, Cosmote, Barclays, Citibank, Bayer, Oracle, Rank Xerox, BAT, Schneider, SAP, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, ΑΤΕ, Εμπορική Τράπεζα, Εγνατία Τράπεζα, Μινέρβα, Carrefour, Pepsico, Marks & Spencer, Boehringer Ing., ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, Αλουμύλ, Α.Β. Βασιλόπουλος, Apivita, Βιβεχρώμ, Bosch, Alico, Interamerican, Landis & Gyr, Famar, Roche, Praktiker, DDB, Wind, Χατζόπουλος, Όλυμπος, Ιασώ, Υγεία, Lilly.

Ο Δημήτρης Μπουραντάς εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών.

Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάθε χρόνο δίνει περισσότερες από 100 ομιλίες, χωρίς αμοιβή σε όλη την Ελλάδα. Μεγάλος αριθμός συνεντεύξεών του έχει φιλοξενηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νew York Times, Γερμανική Ραδιοφωνία, Φιλανδική τηλεόραση κ.α.).

syrigosΟ καθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος αποφοίτησε από την Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης το 1982 και από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988. Εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία και στην Ογκολογία στην Α ́  Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Hammersmith, Royal Postgraduate Medical School στο Λονδίνο. Έλαβε το διδακτορικό δίπλωμά του με «Άριστα» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1995 και ακολούθως τους μεταδιδακτορικούς τίτλους Master of Philosophy και Philosophy Doctorate από το Imperial College of Science, Technology and Medicine, University of London, το 1998 και 2000 αντίστοιχα. Εργάστηκε ως επιμελητής της Ογκολογικής Κλινικής των Νοσοκομείων Hammersmith και St Bartholomew’s στο Λονδίνο. Το 2002 διορίστηκε ως επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Ογκολογικής Μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία». Από το 2006 είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής Θωρακικής Ογκολογίας (Visiting Professor of Thoracic Oncology), στο Yale School of Medicine, Yale University, με εκπαιδευτικά και ερευνητικά καθήκοντα και από το 2012 είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής Παθολογίας (Adjunct Professor of Medicine), στο Pittsburgh School of Medicine, USA. Πρόσφατα (2014) το Πανεπιστήμιο Αθηνών του ανέθεσε τη διεύθυνση της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του, στο Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία».

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος είναι μέλος σε πολυάριθμες διεθνείς επιστημονικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των American Society of Clinical Oncology (ASCO), American Association of Cancer Research (AACR) (κατόπιν προσκλήσεως), American College of Chest Physicians (ACCP), International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC), European Society of Medical Oncology (ESMO) και της European Respiratory Society (ERS). Είναι σύμβουλος συντακτικής επιτροπής επιστημονικών περιοδικών (Reviewer) 84 διεθνών ιατρικών περιοδικών και μέλος διαρκούς συντακτικής επιτροπής (Editorial Board) 18 διεθνών ιατρικών περιοδικών. Είναι συντάκτης 9 διεθνών ιατρικών τόμων και συγγραφέας σε πάνω από 360 διεθνείς δημοσιεύσεις με πάνω από 6000 βιβλιογραφικές αναφορές. Επιπλέον είναι μέλος της ΕSMO Translational Research Group καθώς και Member of the Board of Directors της διεθνούς επιστημονικής εταιρείας MASCC (Multidisciplinary Association of Supportive Care in Cancer).

skoutelisΟ Δημήτριος Γ. Σκουτέλης, γεννήθηκε στη Μεσοποταμία Φθιώτιδας το 1964 και είναι Πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε). Ο κ. Σκουτέλης είναι Νοσηλευτής, απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής, Σ.Ε.Υ.Π., Τ.Ε.Ι. Λάρισας (1989) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου, Επιπέδου II στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Universita Telematica Internazionale Uninettuno, Ιταλία (2010) καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Αθήνα (2012).
Εργάζεται στο Νοσοκομείο Aθηνών «ΕΛΠΙΣ» από το 1992 και έχει διατελέσει προϊστάμενος του Αγγειοχειρουργικού τμήματος (2006-2009).

Έχει διατελέσει μέλος του Α’ Κοινού Υπηρεσιακού Συμβούλιου της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής (2009-2010), είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» καθώς και μέλος του Β’ Kοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής (από το 2014 έως σήμερα). Ο κ. Σκουτέλης είναι μέλος Δ.Σ του 1ου Περιφερειακού Τμήματος Αττικής & Νήσων του Αιγαίου της ΕΝΕ και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας των Νοσηλευτών του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ).
Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Ρυθμιστών του Νοσηλευτικού Επαγγέλματος -European Council of Nursing Regulators – FEPI (2006-2009).
Επίσης είναι εκδότης και διευθυντής της μηνιαίας εφημερίδας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε) «Ο Ρυθμός της Υγείας» και εκδότης του επιστημονικού περιοδικού της Ε.Ν.Ε. «Ελληνικό Περιοδικό της Νοσηλευτικής Επιστήμης».